Oferte speciale | Showroom
Grundfos

Hidrofor compact Grundfos SCALA 2 3-45

Cod produs: [98562862]


3.123,75Lei TVA inclus
se poate livra in toata tara
Garantie 2 ani

Facilitati


Descrierea produsului

UseGrundfos MQ este o pompa compacta conceputa cu un hidrofor pentru ridicarea presiunii in instalatiile interioare. Este proiectata in special pentru alimentarea cu apa rece, precum si pentru alte aplicatii in care o pompa compacta complet automatizata si protejata este necesara.

MQ este o pompa centrifuga multietajata si autoamorsanta. MQ se autoamorseaza de la o adancime a putului de pana la 8 m in maxim 5 minute. Pompa MQ este ideala pentru cresterea presiunii din rezervoarele de stocare a apei sau de la alimentarile directe cu apa (maxim 3 bari presiune pe aspiratie).

Pompa MQ este construita pentru o functionare de lunga durata si fara probleme. Este realizata din materiale rezistente la orice conditii externe de mediu, rezistente la coroziune si, daca este necesar, poate fi amplasata in exterior. Pompa se poate folosi pentru pomparea apelor meteorice.

 

Usor de selectat

Cu Grundfos MQ este usor de ales solutia de pompare potrivita. MQ este o unitate compacta in doua versiuni. Nu trebuie sa va faceti griji privind un rezervor de hidrofor separat, un comutator de presiune, legaturi electrice, armaturi, sau orice alte componente separate. MQ reprezinta practic “instalare si pompare” in aceeasi unitate. Instalarea unei pompe MQ este simpla si poate fi realizata in doar cateva minute, ceea ce inseamna costuri de instalare mult reduse.

 

Usor de instalat

Pompa MQ este usor de instalat. Racordul flexibil de refulare poate fi inclinat cu pana la 50 pentru a se potrivi conductelor existente, iar designul compact si orizontal face ca pompa sa fie usor de amplasat chiar si atunci cand spatiul disponibil este limitat.

 

Usor de utilizat

Hidroforul MQ are o functionare usoara si este simplu de reglat. Reglajele curente sunt indicate clar prin led-urile de pe panoul de control si automatizare.

Pompa MQ este echipata cu un rezervor mic de presiune incorporat, suficient pentru a se asigura ca apa sa fie disponibila la robinet. Cand exista cerere de apa, pompa porneste automat fara sa se simta vreo unda de presiune (soc) in instalatie. Pentru prevenirea intoarcerii apei prin pompa din sens invers este folosita o clapeta de sens performanta.

 

Beneficii unice pentru utilizator

Hidroforul MQ este special proiectat pentru utilizarea in gospodarii, unde zgomotul redus reprezinta un factor major. Pompa este racita de apa pompata si nu este necesar un ventilator de racire zgomotos. Deoarece pompa se auto-raceste, nu este necesar sa alocati un spatiu liber in jurul pompei, cu scopul de a o raci. Randamentul este ridicat deoarece nu exista ventilator care sa contribuie la scaderea randamentului global al agregatului.

Caracteristica “anti-ciclica” a pompei MQ impiedica pompa sa porneasca si sa se opreasca continuu in cazul in care exista un robinet ne-etans care curge sau o scurgere minora in sistem.

 

Caracteristici de protectie

Pompa MQ are incorporata o protectie electronica impotriva functionarii fara apa. In cazul functionarii fara apa, pompa se opreste automat. Aceasta va incerca sa reporneasca la fiecare jumatate de ora pentru o perioada de maxim 24 de ore pana cand sursa de alimentare cu apa va furniza debit din nou.

Daca trec mai mult de 24 de ore fara ca apa sa revina pentru pompare, pompa trebuie repornita manual. Functia de resetare automata poate fi anulata daca, din orice motiv, se va dori acest lucru.

Pompa MQ are de asemenea incorporata protectie termica. Daca pompa este supraincalzita aceasta se va opri imediat. Dupa o perioada de 30 de minute necesara pentru asigurarea racirii pompa va reporni automat.

Pompa MQ este dotata cu racorduri usor accesibile pentru umplerea pompei cu lichid inainte de pornire si pentru golirea pompei pentru prevenirea inghetului.

Detalii hidrofor:

Curba Grundfos MQ

Cote Grundfos MQ

Detalii Grundfos MQ

 1. Racord de aspiratie din material compozit de densitate mare

 2. Racord de refulare din material compozit de densitate mare
 3. Rezervor cu membrana cu membrana din cauciuc
 4. Rotor din material compozit de duritate mare
 5. Camera-rotor din material compozit de duritate mare
 6. Placa de baza si suport motor din material compozit de duritate mare
 7. Colier de fixare din otel inoxidabil
 8. Motor cu manta de racire din otel inoxidabil
 9. Etansare ceramica / carburi
 10. Clapet de sens din material compozit de inalta duritate
 11. Ax din otel inoxidabil
 12. Robinet de autoamorsare din material compozit de inalta duritate
 13. Senzor de presiune
 14. Senzor de debit
 15. Sistem autoamorsant din material compozit de inalta duritate
 16. Racord de golire din material compozit de inalta duritate
 17. Racord de amorsare din material compozit de inalta duritate
 18. Manson de pompa din otel inoxidabil
 19. Inele de etansare din cauciuc


98562862Date tehnice


Volum rezervor de presiune l incorporat
Debit nominal mc/h 3
Inaltime de pompare nominala m 27
Inaltime de pompare max m 45
Material carcasa pompa   Material compozit
Material rotor   Material compozit
Gama temperaturii ambiante °C 0..55
Presiune maxima de operare bar 10
Dimensiune racord de conducta   R1
Gama de temperatura a lichidului °C 0..45
Putere la intrare (P1) W 550
Alimentare V/Hz 220-240/50
Grad de protectie IP IPX4D
Clasa de izolatie   F
Tip de fisa cablu   Schuko
Greutate kg 9.55